Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A vietnami háború

Utolsó kommentek:

camell · http://indafoto.hu/camell 2020.09.15. 20:52:18

Szerintem a linkeket ellenőrizzed le, a 4. adás linkje nekem nem működik.

Bejegyzés: Szolgálati közlemény: Újra jó reggelt, Vietnám!

Légy a levesedben · http://www.elitharcos.hu/ 2020.09.03. 21:01:26

@Pierr Kardán:Es Vietnam a kivivott szabdsaggal egy tejjel mezzel folyo kanan, ahol mindenki nevet es boldog.Ja nem.

Bejegyzés: Danger Close

Légy a levesedben · http://www.elitharcos.hu/ 2020.08.12. 15:36:05

@mátka: nalunk, mi a helyzet ilyen teren amugy ? Minden fasza?

Bejegyzés: A magukra hagyott rokkantak

Légy a levesedben · http://www.elitharcos.hu/ 2020.08.12. 15:35:01

@Örömhernyó: vegre egy ujjabb vereskezu kommunista tomeggyilkos szimpatizans. Mar hianyoltam. Nagy a hiany neylonkomcsibol mostanaban.

Bejegyzés: A magukra hagyott rokkantak

Untermensch4 2020.07.27. 16:39:49

@Hungryhorse: Az élő nyelvek változnak. Az általad felsoroltakhoz felzárkózott a "fekete" és "feka" is.

Bejegyzés: Az 5 bajtárs

Hungryhorse 2020.07.25. 15:34:16

A magyar nyelven néger a nevük, esetleg ahogy magukat maguk között nevezik: nigger, vagy régiesen szerecsen.

Bejegyzés: Az 5 bajtárs

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2020.07.23. 09:52:16

Örömhernyó, a népek nagy barátja a Szovjetúnió, akarom mondani Kína ma már az új kedves kis komcsi világhatalom, ahol nem szívbajoskodnak a hazaáruló impirilistabérenc újságírók, tüntikézők vagy úgy általában bárki ledarálásával, a gonosz US army nélkül még ennyire sem gátlásoskodnának.

Bejegyzés: A magukra hagyott rokkantak

péti 2020.07.15. 10:56:06

A Get back a Beatles-től hogy maradhatott le erről a listáról? Az év egyik legnagyobb sikere volt, több hétig volt listavezető az óceán mindkét partján...
A Come together/Something dupla A oldalas kislemezüket is ebben az évben adták ki. Klasszikussá vált azóta mindkettő dal...

Bejegyzés: Ezt hallgatták ‘69-ben...

Monty H. 2020.07.12. 22:10:44

@slowmotion: Tudomásom szerint mind a Veteránok napját, mind az Elesettek napját (Memorial Day) elég régóta ünneplik. Nem találtam utalást arra, hogy ezt megszakította a vietnámi háború.
A hadirokkant kapcsán bennem is felmerült a kérdés, hogyan volt lehetséges ez. Annyi kiderül a cikkből, hogy vállból valamennyire tudta mozgatni a karját. Ezzel már elvileg tud olyasmit tenni, ami a halálát okozza. Nekem még az jutna eszembe, hogy ha pl. kap egy olyan kerekesszéket, amit esetleg tud így is irányítani (ma már van ilyen, nem tudom, 1971-ben volt-e), akkor azzal már elég szabadon tud mozogni ahhoz, hogy pl. épület tetejéről v. szakadék széléről levesse magát. De hiába kerestem, nem találtam a pontos adatot. Ron Kovic most bemutatott könyvében, a Hurricane Streetben csak annyit említett, hogy öngyilkos lett...

Bejegyzés: A magukra hagyott rokkantak

slowmotion 2020.07.12. 00:38:11

engem két dolog érdekel. az egyik, hogy a Veteránok napi parádézás azóta IS, vagy azóta MÁR megy, illetve hogy ha nyaktól lefelé lebénult a csóri katona, akkor hogyan tudott önkezével véget vetni életének? (nem csak a szó szoros, hanem átvitt értelmében is)

Bejegyzés: A magukra hagyott rokkantak

Örömhernyó 2020.07.07. 04:24:42

@Untermensch4: A vietnámi háború idején sorozták a katonákat, mert sok ember kellett. Ma a technikai színvonal más, kevesebb katona elég, de képzettebbnek kell lenniük. Ma az önkéntes katona azért jelentkezik, mert Amerikában az utóbbi évtizedekben brutálisan megemelték a felsőoktatás árát, egészségbiztosítást se nagyon kap egy egyszerű melós. Így rengeteg, amúgy mindenre esélytelen fiatalnak az a karrier, ha beáll katonának, majd leszerelve fizeti a hadsereg a fősiskolai tanulmányait. Nézz utána a GI Bill-nek.
A rendszert átalakították olyanra, hogy amúgy az átlag amerikai fiatal által elérhetetlen benefiteket adnak a leszerelt katonáknak. Tehát megdrágították a felsőoktatás az árát és így sok fiatalnak nem marad más, mint a hadsereg.

Bejegyzés: A magukra hagyott rokkantak

Untermensch4 2020.07.01. 10:04:24

@Örömhernyó: "Folyamatosan a létbizonytalanság szélén kell tartani a néptömegek egy részét, aztán az elkeseredettségüket egy kreált ellenségre irányítani."

Milyen jó hogy van nekünk Soros... :)

Az ugye azért megvan hogy a vietnámi konfliktusba sorozott katonák és a mostani önkéntes hivatásosok között mi a lényegi különbség?

Bejegyzés: A magukra hagyott rokkantak

Örömhernyó 2020.07.01. 09:50:11

@Kempesbaba: Amerika ilyen szempontból jelentősen rosszabb lett az elmúlt 50 évben.
A felsőoktatás nagyságrendekkel drágább, az egészségbiztosítás elérhetetlenebb lett. Ezek a mézesmadzagok, amivel be lehet rántani a fiatal férfiakat a hadseregbe. Ha nem csak a leggazdagabbaknak lenne lehetősége egyetemre menni, akkor a fene se akarna Afganisztánban meg Irakban szolgálni. Folyamatosan a létbizonytalanság szélén kell tartani a néptömegek egy részét, aztán az elkeseredettségüket egy kreált ellenségre irányítani.
Vietnám esetében még működött a kommunista veszéllyel riogatás (bár valójában Vietnámban a konfliktus forrása egy déli katonai junta és a velük szemben fellépő népi erők harca volt). Ennek a kommunistázásnak a létjogosultsága Szovjetunió szétesésével megszűnt. De hat ott volt a felduzzasztott hadsereg, tengerészet, légierő, sok százezer állás a hadiiparban veszélybe került, kellett gyorsan találni egy országot, aminek a lebombázására, majd haveri cégekkel való újjáépítésére el lehet szórni pár csilliárd dollárt. Irak, Afganisztán, Szíria, Ukrajna majd most jön Irán. Ha az egész politikai elit és a gazdaság nagy része kizárólag a hadiiparban tud gondolkodni, akkor a háború létszükséglet.

Bejegyzés: A magukra hagyott rokkantak

kéki béla 2020.07.01. 06:03:12

A politikusok hozzáállása pont olyan, mint itthon a fideSSeseké.

Bejegyzés: A magukra hagyott rokkantak

Kempesbaba 2020.06.30. 15:46:37

@Örömhernyó: Minden szavaddal egyet értek!
És a legnagyobb baj az,hogy az USA-ban ebből a szempontból 50 év alatt nem változott semmi...

Bejegyzés: A magukra hagyott rokkantak

Örömhernyó 2020.06.30. 12:08:00

@mátka: Az imperialisták a védtelen vietnami nép ellen küldték ezeket a szerencsétlen amerikai fiatalokat, holott semmi közük nem volt ahhoz az országhoz.
Dél-Vietnámban egy korrupt katonai junta uralkodott, ezt kellett megvédeni a saját népüktől.
Ma is simán beugratják az amerikai fiatalokat a háborús kalandorok. Ha jelentkezik a hadseregbe, akkor később mehet főiskolára, kaphat egészségbiztosítást. Ehhez persze az kell, hogy a főiskolai tandíj és az egészségbiztosítás megfizethetetlenül drága legyen, így a szegényebbek kénytelenek az imperialista uraik gyarmatj háborúiban részt venni.
A vietnámi háború volt az egyik legfölöslegesebb háború a történelem folyamán és nem csak több millió vietnámi halálát okozta, de destabilizálta az egész régiót, emiatt juthatott hatalomra a Vörös Khmer Kambodzsában és végezhetett népirtást. És persze több tízezer amerikai fiatal életét is tönkretette.
Közben az amerikaiak kommunistának nevezik az összes európait, mert nem akarnak háborúzni, minden dolgozó kap egészségbiztosítást és van elérhető felsőoktatás. Nyilván ha egy fiatal generációt megfosztanak a kitörési, tanulási lehetőségtől, akkor lehet legjobban felhasználni őket ágyútöltelélnek.

Bejegyzés: A magukra hagyott rokkantak

mátka 2020.06.29. 21:23:53

Harmadszorra nem írom le, de megrázó volt végignézni a képeket.

Bejegyzés: A magukra hagyott rokkantak

mátka 2020.06.29. 21:21:07

Embertelen, Amerika szégyene !!

Bejegyzés: A magukra hagyott rokkantak