Logo Pic
venember83 2024. október 14.

Krol: „de Ligt a Juventusnál mutatott a legjobban”

de_ligt_matthijs_levetett_mezzel_hagyja_el_a_palyat.jpgRuud Krol nemrégiben ismét beszélt a Juventusnál is megfordult Matthijs de Ligt kapcsán, az 1 Football Club rádióműsorban csalódottságának adott hangot a védő legutóbbi teljesítménye miatt.

Matthijs de Ligt két szezonnal ezelőtt hagyta el a Juventust a Bayern München kedvéért, ám Németországban nem tudta a megfelelő hatást generálni, majd pár hónapja az évek óta vergődő Manchester Unitedhez szerződött, azonban régi mestere, Erik ten Hag mellett sem azt hozza, amit már az amszterdami évek óta várnak tőle.

„A Juventus megvásárolta Matthijs de Ligtet, amikor Hollandiából érkezett. Mostanra, úgy a Bayern Münchennél, mint a Manchester Unitednél, jelentősen visszaesett a Juvénál töltött időszakához képest. Javulnia kellene. A Juventusnál, Massimiliano Allegri alatt nagyon jól teljesített. Tökéletes volt az emberfogásban, a helyezkedésben a pályán, és az egyik legerősebb játékos volt Olaszországban.”

A védősorban és középpályán is megfordult holland legenda 2020-ban is a Juventus mellett emelt szót a Tuttosport számára, amikor Matthijs de Ligtnek Maurizio Sarri vezetésével azonnal mélyvízbe kellett ugrania, és sikerült scudettót nyernie: „Ez olyan szezon volt, amely legalábbis kezdetben bonyolult volt, Matthijsnak egy a hollandoktól teljesen eltérő futballhoz kellett alkalmazkodnia.

Eltartott néhány hónapig, de apránként sikerült neki győztes útra lépnie a Juvéval. Véleményem szerint Maurizio Sarri hibát követett el: a jobb oldalon kellett volna játszatnia, ahogy az Ajaxban játszott, így több önbizalma lett volna, ehelyett a Juventus edzője mindig Leonardo Bonuccit használta ezen a poszton.

Ugyanakkor abszolút jól döntött azzal, hogy a Juventushoz érkezett, máris fejlődött, és csak Olaszországban lesz esélye arra, hogy a legerősebb legyen. És a Juventus is kiváló döntést hozott, rengeteg pénzt fektettek be, de hosszú évekre biztosítottak egy nagyszerű védőt.”

Matthijs de Ligt megközelítőleg 85 millió euróért igazolt a Juventushoz 2019 júliusában, majd 2022 júliusában 67 millió eurót fizetett érte a Bayern München, ezt követően a Manchester United 2024 augusztusában 45 millió euróért szerezte meg a védőt, aki 117 meccsen 10 000 percnél is többet futballozott bianconero mezben, utolsó juvés évében pedig legtöbbször Leonardo Bonucci, majd Daniele Rugani volt középen a társa a védősorban. 

Vissza a címlapra
Juventus FC blog
Minden, amit a Juventusról tudni lehet: friss hírek, pletykák, nyilatkozatok, összefoglalók, elemzések, átigazolások, történelem. Forza Juve!
Legjobban pörgő posztok
Ó, váó, ó, váó – Ilyen volt a Nick Cave & The Bad Seeds koncertje a Sportarénában
srecorder • 2 nap
Bremert ma reggel megműtötték
Apuleius • 8 nap
Nagy táblás tejcsokoládé teszt
Linda Morvai • 9 nap
Mi lesz veled, Paul Pogba? - FRISSÍTVE
venember83 • 9 nap
Škriniar érkezhet januárban?
venember83 • 6 nap
Cikkek a címlapról
Fekete István-breviárium
Fekete István (1900–1970) író „Fekete István kimondottan önéletrajzi író.  Első állatregénye, az 1955-ben megjelent »Kele«, egy sérült gólyáról szól, akit otthagytak a társai, és idegen közegben kell boldogulnia. Talán az író magára gondolt az írás közben. A »Kele« ugyanakkor egy kedves…
Csodás az őszi kert
Csodás, amikor süt a nap, de tegnap reggel megint elkezdett esni az eső. Olyan jó lenne egy hét legalább, amikor nem esik. Kicsit szikkadna a talaj végre és akkor jön és megint eláztatja, ráadásul ilyenkor már nehezen szárad. Úgy döntöttem viszont, hogy nem hagyom elrontani a kedvemet, ezért így,…
>