Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A vietnami háború

Utolsó kommentek:

Kalmár Szilvia 2020.02.18. 15:38:11

Köszönöm az összefoglalót. Azért én várom, mert minden amerikai filmben kissé megvillan, hogy hogyan is gondolkoznak a világról, mik a háborúik motivációi..stb... és már csak a bemutatóban elhangzott szövegek is szíven ütnek...vajon milyen lesz az egész film? Az amerikai kommenteket olvasva a vietnámi veteránok és az elesettek családjai nagyon örülnek neki. Mivel ezek a katonák bár mindenüket odaadták mégsem voltak megbecsülve, nemhogy a társadalom, de a kormány által sem. Most kaphatnak elégtételt. Mégiscsak fiuk, férjek, vőlegények, apák, testvérek, nagybácsik, unokaöccsök vesztek oda (és ugyanez a női oldalról...), valami olyan célért amivel maguk sem voltak teljesen tisztában mert a nemzet és a zászló mögé bujtatott mindent a kormány.
Igen, talán sok lesz benne a pátosz de ez jár nekik. A személyes áldozatukért, és a családjaik áldozatáért.

Bejegyzés: The Last Full Measure

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2020.02.09. 22:04:15

Grenadát és Szaddámot azért lenyomták, mint a bélyeget!

Bejegyzés: „Kissinger senkiben sem bízott meg teljesen…”

Hungryhorse 2020.01.27. 18:38:19

Legalább átérezhették a németek és a monarchia helyzetét, akik a nagy háborút ugyan úgy a hátországban bukták el, mint ők a laoszi-kambodzsai-vietnámi kommunista vircsaft ellen.

Azóta se győztek sehol.

Bejegyzés: „Kissinger senkiben sem bízott meg teljesen…”

camilló 2020.01.10. 19:32:40

@Untermensch4: Az Általad ajánlott blog íróinak, fogalma sincs arról, mit írnak le. "Az állam az osztályellentétek kibékíthetetlenségének terméke és megnyilvánulása." A kommunizmus osztálynélküli társadalom. Az "átmenet" időszakában fogadják el az állam létét. Az anarchisták teljesen tagadják az államot, mint az elnyomás eszközét. Ezért (is) van ellentét a két irányzat között. Valóban küzdöttek egymással az anarchisták és a kommunisták. Az anarchisták (és még más irányzat hívei is) képtelenek a kompromisszumra. A két irányzatnál azonos a cél. Az államnélküli (osztálynélküli, ha úgy tetszik) társadalom és ebben az értelemben használják az egyenlőséget.

Bejegyzés: Csata Long Tannál

axy 2020.01.10. 13:47:11

Gary Sinise meg másról is hires. Az Amerika LEOk vedoszentje, nincs Amerikaban olyan rendőr aki nyugodt szívvel megbuntetne.
Pl. az elesett katonák rendőrök gyerekeinek kiberelte karacsony Disneyworld ot.
Lakas programja van számukra, meg más dolgok.
Hatalmas tisztelet övezi.

Bejegyzés: Forrest Gump

Untermensch4 2020.01.08. 20:42:32

@Légy a levesedben: " Ha pedig elfogadod, a telefont, a vizet a csapodban, az autot, a fedelet a fejed fole, a villanyt hogy van kajad, mert ezt nagyon nem magadnak koszonheted akkor fogd be a pofad."
A felsoroltakat sztem sem a feltalálás, sem a jelenleg ilyen dolgokat birtokló/használó emberek birtokába adás szempontjából sem az usákoktól kaptuk.

Bejegyzés: Csata Long Tannál

Untermensch4 2020.01.08. 20:38:12

@camilló: " Komoly vita partner nevén nevezi a dolgokat. A köznyelvben és a magukat szakértőknek tekintő emberek tudatában él a kommunizmus mint megvalósult állam. Ami azért is érdekes, mert a kommunizmus az állam tagadása, mint elnyomó szerv! "

liberatorium.blog.hu/2018/05/05/a_marxizmus_szuksegszeruen_eroszakos

liberatorium.blog.hu/2018/05/06/marx_es_az_o_eroszakos_kovetoi

"az állam tagadása" az anarchizmus
Egyébként a (köznyelvi értelemben véve, az Irbisz által érthetően leírt valósnyelvhasználati szokásokat és nem a te szofista logikádat követve értelmezett) komcsik az anarchistákat is irtották mint "baloldali elhajlókat".

Bejegyzés: Csata Long Tannál

Untermensch4 2020.01.08. 20:06:21

@Légy a levesedben: "A vietnami kicsi sarga tetvek kazuket labukat torik, hogy a szabadda es csoro va valt szarfeszkukbol, a feher ember orszagaba mehessenek. Ez aztan a nagy diadal."
Sztem a lakosság arányához képest több magyar dolgozik "fehér emberek országában" mint vietnámi.
És nagyon nem volt olyan fekete-fehér az egész ahogy neked kényelmes lenne hinni.

Bejegyzés: A Vietnami Néphadsereg 5.

Untermensch4 2020.01.08. 20:02:00

@MAXVAL bircaman közíró: A méretgazdaságosság miatt egy bizonyos létszám felett már nem megoldható a kézivezérlés, a cégekhez hasonlóan tréningekkel kell időnként erősíteni az alsó-közép vezetők lojalitását.

Bejegyzés: A Vietnami Néphadsereg 5.

Légy a levesedben · http://www.elitharcos.hu/ 2020.01.08. 12:55:47

a kommunista, nacionalista komcsifelszopo olyan mint a patkany, mindenhol ott van es minden osszeszar.Semmi haszna, de legalabb kartekony.Irtani kell a fajtajat ott ahol erik.A vietnami kicsi sarga tetvek kazuket labukat torik, hogy a szabadda es csoro va valt szarfeszkukbol, a feher ember orszagaba mehessenek. Ez aztan a nagy diadal. Igaz ,barom?

Bejegyzés: A Vietnami Néphadsereg 5.

Légy a levesedben · http://www.elitharcos.hu/ 2020.01.08. 12:55:06

a kommunista, nacionalista komcsifelszopo olyan mint a patkany, mindenhol ott van es minden osszeszar.Semmi haszna, de legalabb kartekony.Irtani kell a fajtajat ott ahol erik.A vietnami kicsi sarga tetvek kazuket labukat torik, hogy a szabadda es csoro va valt szarfeszkukbol, a feher ember orszagaba mehessenek. Ez aztan a nagy diadal. Igaz ,barom?

Bejegyzés: A Vietnami Néphadsereg 5.

Légy a levesedben · http://www.elitharcos.hu/ 2020.01.08. 12:16:37

@camilló: te balos propagandista bolsevik.Neked mi a problemad azzal hogy szinte kizarolag az Amerikanak/USA nak koszenhetoen a feher faj dominalt a bolygon mostanaig.Hogy azt az eletminoseget amit most elsz , az emberiseg 90% nem eli. Ha neked ez nem tetszik akkor csak egy ledronozando terrorista szar vagy. Ha pedig elfogadod, a telefont, a vizet a csapodban, az autot, a fedelet a fejed fole, a villanyt hogy van kajad, mert ezt nagyon nem magadnak koszonheted akkor fogd be a pofad.Hamarosan ugy is ugy latszik eljon az ido hogy ez valtozni fog, es ha megeled csatlakozhatsz a vilag csicska nepessegehez, es majd kiprobalhatod hogy nem lesz kit fikaznod, mert konyortelenul eltaposnak mindenfele alhumanus picsogas nelkul.

Bejegyzés: Csata Long Tannál

Alick 2020.01.07. 19:00:52

"Bill Murray és Chevy Chase is szóba került a szereplőválogatás idején – őszintén szólva egyiket sem tudnám elképzelni fehér öltönyben ücsörögni azon a bizonyos padon"

Bill Murray-t azért simán el tudnám képzelni... :)

Bejegyzés: Forrest Gump

Brokkoládé 2019.12.25. 20:32:41

Üdv. Bár régen történt az utolsó hozzászólás, de megjelent egy viszonylag új film a csatáról, amelynek címe : "Danger Close: The Battle of Long Tan (2019)" Klassz kis film a fenti történethez hűen adja vissza az ott lévők stresszét és a csatával járó egyéb problémákat, ajánlom mindenkinek!

Bejegyzés: Csata Long Tannál

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2019.12.22. 00:47:25

Szia VH,

Az online365.hu oldal tulajdonosa vagyok, és az ügyben kereslek, hogy a weboldalalom a minőségi blogod írásaid, fényképeid, videóid etc. jogtisztán megoszthassak.
Szerintem érdemes lenne az eddigi írásaidat napi szinten, időzítve megosztani első lépésként már csak azért is, mert azok többet érdemelnek, minthogy a "fiókban" senkihez se jussanak el miután már egyszer élesítetted. Igen is megérdemelnek még egy kőrt - még többet is.
Következő kőrben, meg jöhetnének az egyedi, új, friss tartalmak.
Ekkor már pénzt is lehet keresni, nem csak lájkokat.
Ha felkeltette az ajánlatom és az együttműködési szándékom az érdeklődésed, akkor kérlek keress meg légyszíves a hungarian.geographic@gmail.com címen

Köszönettel:
HG

ps. az online365.hu jelenleg "terhelési" időszakban van, de már látható és elérhető. A terveim szerint a következő 2 hétben szeretném élesíteni és elindítani a nagy nyílvánosság felé.

Bejegyzés: Koporsók a Fehér Ház előtt

Elar 2019.12.05. 09:34:56

Kis kiegészítés az egyik fényképhez "Ausztrál halottak" névvel
Gordon Sharp nevű hadnagy volt aki a képen elől fekszik. Ő szerepel a filmben is

Bejegyzés: Csata Long Tannál

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.12.05. 05:08:17

@Untermensch4:

Törődj vele, a dél-vietnámi bábállam a múlté.

Bejegyzés: A Vietnami Néphadsereg 5.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.12.05. 05:07:38

@Untermensch4:

A szekta az a vallás, ahol van személyes kontroll a tagok felett, s a vezetők tévedhetetlen guruk. A legtöbb vallás nem ilyen.

Bejegyzés: A Vietnami Néphadsereg 5.

Untermensch4 2019.12.04. 20:44:44

@MAXVAL bircaman közíró: "Hol látsz ilyen szektákat?"
Minden egyház egy szekta, csak méretkülönbségek vannak.

"Mikor lesz anépszavazás a Dunántúl Mo-hoz tartozásáról? "
Viszonylag jó voltam történelemből de nem emlékszem arra hogy a világháború végén a dunántúlt nem az oroszok hanem az amerikaiak foglalták el és vmikor is megállapodás született volna ilyesféle országegyesítő népszavazásról.

Régebben nem voltál ilyen. Hittel addig hajlítgattad a valóságot hogy már hatásosnak vélsz egy ilyen ostoba kérdést bedobni válasz helyett...

Bejegyzés: A Vietnami Néphadsereg 5.