Szolgálati közlemény: 8 éves a blog + NYEREMÉNYJÁTÉK

Itt a november, nem késhet hát a szokásos születésnapi bejegyzés. Bevallom, nem vagyok teljesen elégedett az elmúlt esztendő termésével, de egyfelől az 50. évfordulóval párhuzamosan haladva most kevesebb is a téma, másfelől elkezdtem PhD-tanulmányaimat (a kedves olvasó sejtheti, hogy milyen témában), így még több dologra kell koncentrálnom. A lényeg, hogy nem adtam fel, és idézve a klasszikusokat, "már látszik a fény az alagút végén". 

blog_mem_5.jpg

Az elmúlt egy évben körülbelül 43 ezer oldalletöltés történt, és 24 új cikk került ki az oldalra. A posztok száma 330 körül jár. Az Index és a cimlap.blog.hu írásaim többségét továbbra is kiteszi, de az olvasók száma így is csökken. A legolvasottabb cikkek A Hazatérés hadművelet (több mint 18700 olvasó), az amerikai katonai szleng (csaknem 9000), a karabélyokról szóló írás (majdnem 7000), a karácsonyi bombázáshoz vezető út (durván 6500), illetve Rick Rescorla regényes élete (nagyjából 6200).

index_2022_11_21_rescorla.png

A cikkekben a háború lezárásával összefüggő témák domináltak, így végre sor kerülhetett a NEFB magyar tagozatának történetére, ezen belül egy igen érdekes interjúra. Örülök, hogy a kézifegyverek terén végre haladtam tovább, illetve hogy egy vietnámi makettgyártót is sikerült megszólaltatni. Jó hír, hogy már elkezdtem feldolgozni a következő év egy nagy témáját, a vietnámi páncélos hadviselést. A kicsit sem rövid sorozatban szóba kerül majd röviden a franciák harckocsi-alkalmazása is, de a hangsúly persze az amerikai háború időszakán lesz. Kivesézem a típusokat, a taktikákat, és nem marad el a visszaemlékezés és a makett sem. Annyit mondhatok, érdekes lesz, illetve nem csak a nagyvasak kedvelőinek. Most türelmet kérek, mert szerencsére elég komoly szakirodalma van a témának, és idő kell, míg végigmegyek rajta.

index_2023_01_31_szleng.png

A Facebook-oldal követőinek száma most sem kiugróan magas, de aki velünk van, az mindenesetre első kézből értesülhet a legfontosabbb fejleményekről, cikkekről, és igyekszem a jövőben megint többet nyújtani érdekes rövidhírekből vagy infókból.  

blog_mem_4.jpg

A nyereményjáték menete

Most pedig következzen a blogszületésnap kapcsán esedékes nyereményjáték. 

A részvételhez mindössze Facebook-fiók szükséges, illetve min. 18 éves életkor. Akik már nyertek korábbi nyereményjátékainkon, azok részt vehetnek ugyan, de a sorsolásba csak akkor akkor kerülnek be, ha a résztvevők összlétszáma nem haladja meg a három főt. 

 Ha szeretnél részt venni és nyerni, a következőd teendőid lesznek. 

  • A Facebook-oldalon közzétett szülinapi bejegyzés alá szokás szerint ÍRJ egy (konstruktívan kritikus) véleményt a blogról vagy 1–2 mondatban azt, hogy miről szeretnél a továbbiakban olvasni, mi tetszett az elmúlt évben a legjobban, milyen javaslataid vannak stb. 
  • A Facebook megmagyarázhatatlan őrültségei között szerepel, hogy az oldalértékelés már nem működik, de a régi értékelések még olvashatók. Akinek mégis sikerülne belépnie oda, azt kérem, hogy, AJÁNLJA az oldalt, és ÉRTÉKELJE egy-két mondatos szöveggel. 
  • Szeretnék kérni egy tetsziket és követést, de egyrészt ezt a Facebook nyereményjáték-szabályzata nem engedi, másrészt ezeket a neveket nem érem el utólag, vagyis nem tudnám összevetni a résztvevők neveivel. Ettől függetlenül, ha szeretnél segíteni az oldal népszerűsítésében, szívesen veszem, ha megteszed, de hivatalosan ezt itt nem kérhetem, önmagában pedig nem jár részvétellel. Köszönöm előre is, mert a követők száma most 310 körül van, és jó lenne újra több embert összpontosítani itt.

A határidő 2023. november 19. 23:59. Utána sorsolok…

A nyeremények

Sajnos a nemzetközi helyzet egyre fokozódik, a forint továbbra sem stabil, akármit is tart a jól ismert pesti közmondás, így idén is maradunk a jól bevált pólóknál.

A három nyertes nevét a Facebook-oldalon és a blogon fogom nyilvánosságra hozni, a megszokott módon. A nyereményeket postai úton vagy személyesen juttatom el a nyerteseknek. Mivel egyedi gyártású nyereményekről van szó, kiküldésük és kézhez vételük időpontja bizonytalan (a kihirdetéstől számítva valószínűleg két hetet vesz majd igénybe, de a kézbesítés időpontja függ a Magyar Postától is, mindenesetre várhatóan karácsony előtt sikerül nyélbe ütni). 

A játék saját kezdeményezés, a vietnamihaboru.blog.hu és annak Facebook-oldala népszerűsítésére szolgál. A Facebook teljes körűen mentesítve van minden jelentkező vagy résztvevő részéről. Elismerjük, hogy a promóciót a Facebook nem támogatja, nem hagyja jóvá és nem kezeli, illetve a promóció nem kapcsolódik a Facebookhoz.