Szolgálati közlemény: 2 éves a blog + NYEREMÉNYJÁTÉK

Ez az év talán még gyorsabban elszállt, mint az előző, de az előirányzott cikkmennyiség terén most sem lehetett panasz. Az 50 évvel ezelőtti eseményeket követő krónika mellett új rovatok is születtek, és jól látszik, hogy ezek közül elsősorban az interjúk tartanak számot komoly érdeklődésre.

canvas1.png

Az olvasottság szépen és örvendetesen megnőtt részben az Indexnek és az Index2-nek hála, akik továbbra is szemlézik a blogot. Míg a tavalyi mérleg 214 ezer oldalletöltés volt, az idei több mint 519 ezer. A tíz legnépszerűbb posztból kilenc az elmúlt egy esztendőben született: Catherine Leroy életrajzi összefoglalója (bő 63 ezer), a Vietkong csapdái (53 ezer felett), a Dak Tó-i csata (40 ezer felett), az alagútrendszerekről szóló írás (majdnem 40 ezer), de szépen teljesített a Kondor Lászlóval készített interjú, a Vietkongot bemutató cikksorozat első és második része, illetve A szakasz című film összefoglalója is.

20171114_i2_dak_to.jpg

A blog Facebook-oldalán is megélénkült az élet. Amellett, hogy immár nemcsak az új cikkekről adok hírt, hanem Phil Ferenbacher karikatúráiból is válogatok és fordítok (a szerző szíves engedélyével), a releváns amerikai angol szavakból is bemutatok egyet-kettőt minden héten, nem is szólva az interneten nagy ritkán felbukkanó vonatkozó hírekről. A lájkolók száma már 600 felett van a tavalyi 131 után. Külön öröm, hogy privát üzeneteket is kapok néha egyes olvasóimtól. Az olvasóközönség 99%-a továbbra is rendkívül pozitív, támogató és érdeklődő, amiért nem tudok elég hálás lenni, de szeretnék köszönetet mondani interjúalanyaim türelméért és idejéért is.

canvas8.png

Ezért is aktuális így, a második születésnap kapcsán végre egy nyereményjátékot, illetve egy kvízjátékot is meghirdetni. A nyereményjátékhoz Facebook-fiók szükséges, a kvízjátékhoz mindössze működő email-cím.

Nyereményjáték

Az egyszerűbb, hogy Facebook-oldalunk születésnapi bejegyzése alá írsz egy (konstruktívan kritikus) véleményt vagy 1-2 mondatban azt, hogy melyik vonatkozása érdekel különösen a vietnami háborúnak, miről szeretnél olvasni, bejegyzésed pedig mindenképp végződjön így: "Boldog blogszülinapot!" Azok között, akik ezt megteszik, kisorsolásra kerül ÖT PÓLÓ. Hogy miféle, mindjárt kiderül. (A blogra is szívesen kérnék egy tetsziket, illetve a kérdéses posztra egy megosztást, de egyrészt ezt a Facebook nyereményjáték-szabályzata nem engedi, másrészt ezeket a neveket nem érem el utólag, vagyis nem tudnék belőlük sorsolni. Ettől függetlenül, ha szeretnél segíteni az oldal népszerűsítésében, szívesen veszem, ha ezt IS megteszed, de ezt nem kérhetem, önmagában pedig nem jár részvétellel. Köszönöm előre is.)

Kvízjáték

Azok számára, akik a kihívásokat kedvelik, szeretnék tudásukat fejleszteni, illetve végigolvasták a cikkek nagy részét, egy szintén nyereményesővel végződő kvízjátékot állítottam össze. Ezeknek a bátor vállalkozóknak annyi dolguk lesz, hogy válaszolják meg az online kérdőív 20 kérdését. A legtöbb pontot elérő három játékos fog nyerni, illetve azonos pontszám esetén közülük fogok húzni. Ez a három nyertes már komolyabb ajándékcsomagra számíthat, melyben egy PÓLÓ, egy BÖGRE és névre szóló, amerikai mintájú DÖGCÉDULA lapul majd. Erre a kalandra valószínűleg kevesebben vállalkoznak, de épp ezért nagyobb esélyekkel is indulnak neki. Ők a kérdőíven természetesen meg kell, hogy adják nevüket és email-címüket, hogy a sorsolásnál azonosítani tudjam őket, illetve később értesíteni. (Amennyiben valamelyik játékosunk mind a lájkolóversenyen, mind a kvízjátékon kihúzásra kerül, automatikusan az utóbbi szerint díjazom, és a lájkolók közül még egyet húzok.)

Az online kérdőív eléréséhez IDE KATTINTS.

canvas9.png

Nyeremények

Na, akkor részletesebben is... Háromféle mintázatú póló és bögre választható. A nyertesek kiválaszthatják, melyiket szeretnék és milyen méretű, milyen fazonú (női vagy férfi) pólón megkapni. Az egyedi nyomású dögcédula 5 sort, soronként max. 14 karaktert tartalmazhat (angol nagybetűkkel, számokkal és egyszerű írásjelekkel).

A pólóra és bögrére kérhető mintákat
az alábbi galériára kattintva láthatod.

1. China Beach
China Beach – eredetiben My Khe – egy üdülőövezet Da Nangban, ahol rengeteg amerikai pihent a háború idején.

2. Dustoff
A Dustoff a mentőhelikopterekre utal, amelyek pilótái rettenthetetlenül átrepültek az ellenséges tűzön is, hogy a sebesülteket kimenthessék.

3. Mekong Yacht Club
A Mekong Yacht Club az egykori folyami erők cinikus humorát idézi fel.

 

sample_dog_tag.jpeg

És ilyen az amerikai stílusú dögcédula...

Figyelem: a mellékelt képek látványtervek, vagyis a végleges holmik apró eltéréseket mutathatnak.

A nyereményjátékra és kvízjátékra jelentkezők december 10-én éjfélig kommentelhetnek, illetve küldhetik el válaszaikat. A nyereményjátékban bárki részt vehet, akinek szabályos Facebook-fiókja van, a kvízjátékban pedig bárki, aki működő email-címről ír, de a min. 18 éves kor (a blog tartalma miatt) mindkét esetben elvárás.

A nyertesek nevét a Facebook-oldalon és itt, a blogon fogom nyilvánosságra hozni. A nyereményeket postai úton vagy személyesen juttatom el a nyerteseknek. Mivel egyedi gyártású nyereményekről van szó, kiküldésük és kézhez vételük időpontja még bizonytalan (a kihirdetéstől számítva valószínűleg 2 hetet vesz majd igénybe, de a kézbesítés időpontja függ a Magyar Postától is).

canvas5.png

A játék saját kezdeményezés, a vietnamihaboru.blog.hu és ennek Facebook-oldala népszerűsítésére szolgál. A Facebook semmilyen felelősséget nem vállal érte, nem támogatja, nem végzi, és semmilyen módon nem kapcsolódik hozzá.